Skip to content

Mancave Coaching

Dé plek waar jij als man echt jezelf kunt zijn

Coaching Gezin

Als coach bij Mancave richt ik mij op de man, de hele man en niks anders dan de man. Even tussen ons: die is meestal al ingewikkeld genoeg.

De klachten waarmee de meeste mannen binnenstappen, zijn globaal te verdelen in 3 categorieën en allerlei interessante, maar nasty combinaties van die 3:

JIJ

Zelfbeeld en niet-helpende gedachten

THUIS

Gezinsleven of het ontbreken ervan

WERK

School- en werkgerelateerde narigheid

Thuis Gezinsleven of het ontbreken ervan

Een bijzonder groot deel van je leven breng je thuis door. Dan is het prettig als je je daar echt thuis voelt. Het is heerlijk als iedereen zich oké voelt, op één lijn zit en lekker in z’n vel zit. De sfeer is goed en iedereen heeft wat voor elkaar over. Maar ja, je leest niet voor niets op de website van een coach… Wat kun je doen als het thuis niet op rolletjes loopt?

Partner vinden

In een wereld die is gericht op de buitenkant, is het soms zoeken naar een speld in een hooiberg, als het gaat om een partner die echt bij je past. Mannen die op zoek zijn naar een matchende partner, kunnen rekenen op mijn steun en begeleiding.

Bij Mancave staat helaas geen blik vrijgezellen dat we kunnen opentrekken maar wel een prima spiegel, waarin ik je kan laten zien wat jij te bieden hebt en wie er – op basis van zijnskenmerken – bij je past. Klinkt wollig, valt wel mee.
Ik begeleid jou bij het herkennen van valkuilen én de ideale partner. En als bonus geef ik je tips voor het ontwikkelen van een gezonde relatie.

Relatieproblemen

Partners die niet voor minstens 80 % op één lijn zitten, krijgen vroeg of laat problemen. Meestal openbaren deze problemen zich bij life changing events.
En of je deze nu van tevoren ziet aankomen (zoals bij verhuizing, gezinsuitbreiding, zelfstandig wonen van kinderen of pensioen) of niet (zoals bij het overlijden van een naaste, ontslag of ziekte), maakt voor het gevoel niet eens zoveel uit. Het hakt erin en je moet er iets mee. Wie het negeert, krijgt het later namelijk dubbel terug.

Een verschillende of veranderdende kijk op samenleven, trouw en monogamie, seks en intimiteit, kinderen krijgen, opvoeding, financiën of zelfs vrije tijd kan ook als een sloopkogel werken. Je zorgvuldig opgebouwde partnerschap slaat aan diggelen waar je bij staat.

Daarnaast kunnen externe factoren belemmerend werken. Denk maar eens aan familieproblemen, mantelzorg, werkstress of werkloosheid. Voor dit soort problemen bestaat nu eenmaal geen quick-fix.

De oplossing voor de meest uiteenlopende relatieproblemen is meestal te vinden in oprechte aandacht. Je kent het cliché ‘alles wat je aandacht geeft groeit’. En. Dat. Is. Gewoon. Waar.
Maar hoe dan? Wat doe je dan in de praktijk, als je weinig tijd hebt en veel aan je hoofd? Ik heb daar een handig stappenplan voor. Kijk maar eens bij Aanpak.

Scheiding/relatiebreuk

Tijdens en na een relatiebreuk of scheiding kan er veel op je af komen. Je moet van alles regelen, terwijl je hoofd er niet naar staat. Je voelt je verdrietig, onzeker of schuldig en het lijkt alsof je leven in 10 seconden tot stilstand is gekomen.

Vooral als er kinderen betrokken zijn bij de scheiding, is de afwikkeling vaak ellendig voor alle partijen. Ook voor de partner die de relatie wil beëindigen! Dat realiseert niet iedereen zich.
Als er bij één van jullie sprake is van een nieuwe liefde of zelfs ontrouw, is de situatie emotioneel gezien helemaal ingewikkeld.

Op zo’n moment kan ik je helpen om de boel te ontrafelen en daarna in te zoomen op de voor jou belangrijkste onderdelen. Overzicht geeft rust. Doordat ik er niet persoonlijk bij betrokken ben, kan ik gemakkelijker het grote geheel in de gaten houden. Bovendien heb ik inmiddels zoveel ervaring in het begeleiden van mannen die scheiden, dat ik weet wat er werkt in welke situatie. Huilen, schelden of de schuldige aanwijzen kan heel fijn voelen maar uiteindelijk moet je toch gewoon dóór met je leven. Ik bied je handvatten om je leven op een constructieve manier opnieuw in te richten.

Kinderwens en fertiliteitsproblemen

Wanneer jij en je partner een kinderwens hebben, kan dat leiden tot een groot gevoel van verbondenheid. Als een zwangerschap dan voor langere tijd uitblijft, kan dat een zware wissel trekken op jullie positieve gevoelens. De keuze voor een medisch traject levert vaak veel stress en spanning op. Om over de vele retourtjes naar het ziekenhuis en het nemen van hormonen nog maar te zwijgen. De emoties krijgen de overhand.
Je kunt je enorm schuldig voelen over de situatie en misschien denk je zelfs: waar ben ik aan begonnen? Wil ik dit echt? We zijn alleen nog maar met die zwangerschap bezig en helemaal niet meer met elkaar…

Kom dan gerust eens praten bij Mancave. Door met mij te sparren, krijg je de zaken weer helder voor ogen. Je emoties komen netjes op een rijtje te staan en je kunt ze zo van alle kanten bekijken, zonder waarde-oordeel.
Met een frisse blik en een opgeruimde bovenkamer kun je de situatie weer beter het hoofd bieden… en je partner beter ondersteunen. Uiteindelijk gaat het erom dat je deze problemen SAMEN doorstaat.

Omgaan met moeilijke kinderen

Heb jij thuis een paar fantastische maar lastige kinderen? Ze gaan zeuren, dreinen, huilen om iets voor elkaar te krijgen, ze maken ruzie, ze luisteren slecht, ze gaan zich uitsloven of ze zijn brutaal. Het kan ook voorkomen dat ze juist stil worden en zich heel onopvallend gaan gedragen en zichzelf terugtrekken. Ze kunnen onzeker zijn en dat op allerlei verschillende manieren tonen. Thuis, op school en bij de sportclub kan dat grote problemen opleveren.

Als vader zit je soms met de handen in het steeds grijzer wordende haar. Opvoeden is een werkwoord en het is de meest ingewikkelde klus die je ooit zult doen. Het is ook de meest waardevolle taak van je leven en daarom wil je het goed aanpakken.
Misschien had je zelf niet zo’n goed voorbeeld thuis en ben je van nature wat te streng of juist te makkelijk. Waarschijnlijk merk je dat direct aan je kinderen, doordat zij het jou teruggeven in de vorm van lastig gedrag. In alle gevallen kun je wel wat ondersteuning gebruiken. (En om dat toe te geven moet je pas écht sterk zijn!)
Ik ben er voor alle vaders die het graag anders en beter aanpakken. Die durven te kijken naar hun eigen aandeel in de opvoeding. Ben jij een aanpakker? Stroop dan de mouwen op en ontdek waar jij nog in kunt groeien, zodat je je kind beter kan ondersteunen bij het eigen groeiproces.

Omgaan met moeilijke ouders

Vroeger was het heel overzichtelijk: jij was het kind en je ouders waren de volwassenen die alles wisten, regelden en bepaalden. Nu je zo langzamerhand “op gelijke hoogte” bent gekomen, kan dat in sommige ouder-kindrelaties zorgen voor problemen.
Niet alle ouders zien hun zoon als een verantwoordelijke volwassene en blijven zich met hem bemoeien, zetten vraagtekens bij zijn beslissingen en gaan over van alles in discussie. Zeker als zij zich met de opvoeding van de kleinkinderen bemoeien, kan dat voor frustrerende situaties zorgen en zelfs de relatie met je partner en kinderen ondermijnen. Als kind wil je je ouders (nog steeds) niet teleurstellen maar je wilt ook dat zij jou voor vol aanzien.

Ouders die zorg nodig hebben, maar liever eigenwijs alles zelf willen blijven doen, kunnen het jou ook behoorlijk moeilijk maken. Ook kunnen ze van jou verwachten dat jij de mantelzorg op je neemt omdat ze geen vreemden in hun huis willen. Daarnaast heb je nog de dementerende ouders… die zijn van de buitencategorie. Op dat soort momenten moet jij eigenlijk de oudste en wijste zijn en dat valt niet mee. Je ouders pikken het niet als je ze tegenspreekt maar jij weet dat professionele zorg voor hun eigen bestwil is.

In beide gevallen kun je met enkele handige tools de situatie tot rust brengen en het contact met je ouders behouden of zelfs verbeteren. Wil je weten hoe? Bel dan gerust eens met Leo en leg de situatie voor.

Recensies

Dé plek waar jij als man echt jezelf kunt zijn