Ook na je scheiding blijf je hun vader
Wanneer je gescheiden bent en je hebt kinderen zal je opnieuw moeten ontdekken hoe jouw rol als vader zal zijn. De ene vader heeft co-ouderschap en weet dat allemaal goed te combineren en de andere vader ziet zijn kinderen om het weekend, en alles ertussenin is denkbaar. Wanneer de scheiding aan de gang is dan heb je een ideaalbeeld over hoe het vaderschap er na de scheiding uit ziet, wij mannen gaan (onbewust) uit van loyaliteit van de ex partner rondom de omgang met je eigen kroost. Helaas is dat niet altijd waar en start een gevecht om de kinderen. Een gevecht met je zelf om de invulling van jouw nieuwe rol als vader, met alle frustraties erbij.
Het gevecht:
Helemaal als vader heb je voor je gevoel weinig rechten en vooral plichten wanneer je gescheiden bent. Helemaal wanneer er ook nog zorg medewerkers bij betrokken zijn ligt de focus vooral op hoe het met de kinderen gaat en wanneer vader iets vindt of wilt, ervaart deze een hoop weerstand van moeder en zorgmedewerkers. Wanneer jij je kinderen eens per 2 weken ziet, krijg je al minder mee en heb je ook minder invloed op het leven van de kinderen, terwijl je daar graag een groot deel van uit wilt maken.
Wij mannen reageren hier anders op dan vrouwen, wij worden intens boos en moeten dat kanaliseren zodat we niet uit onze slof schieten. Het gevoel van onrecht en machteloosheid is intens.
In mijn praktijk:
Helaas spreek ik in mijn praktijk geregeld vaders die een andere invulling aan het vader zijn hebben (moeten) geven door omstandigheden. Afspraken van de ex partner die niet nagekomen zijn of levensgebeurtenissen die ervoor zorgen dat het vaderschap er anders uit is komen te zien. Helemaal wanneer jeugdzorg/wijkteams meekijken met de nieuw ontstane gezinnen, en hier hun meningen over hebben hoe deze zouden moeten functioneren. Wanneer er al extra meegekeken wordt en je sneller feedback krijgt op je vaderschap geeft dit in veel gevallen wrijving en hoor ik vaak een gevoel van onmacht. Onbegrip van de veelal vrouwelijke jeugdzorg/wijkteam medewerker richting de vader is een veel besproken onderwerp in mijn praktijk.
Wat voor vader zou jij zijn?
Ik vraag geregeld aan mijn coachee wat voor vader zou jij zijn als…
Jij je niet druk zou maken over het welzijn van je kinderen.
Jij niet je kinderen zou voorbereiden op de grote boze wereld.
Jij niet wilt weten wat je kinderen bezighoudt in hun leven.
Alle vader geven dan stuk voor stuk aan dat ze dan geen goede vader zouden zijn.
Wat voor vader wil jij zijn?
Wanneer jij niet de nieuwe rol in het vaderschap krijgt/neemt of het niet lukt om deze voor je gevoel goed vorm te geven, wat voor vader zou jij dan zijn als je daar niet mee aan de gang gaat?
Ik ga jou helpen! Samen gaan we werken aan een gezonder en gelukkig leven, waarbij jij de vader kan zijn die jouw kinderen verdienen. Ik ben er klaar voor om jou verder te helpen.
Ik ben niet voor iedereen, ik ben er wel voor jou.
Like mijn facebook pagina: https://www.facebook.com/Mancave-Coaching en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en blogs.
Stuur mij Leo Scheermeijer van Mancave Coaching een Messenger, mail, app of bel 06-27482483 voor een gratis kennismakingsgesprek.
Voor meer info:
E-mail: info@mancavecoaching.nl
Facebook: https://www.facebook.com/Mancave-Coaching
Instagram: https://www.instagram.com/mancavecoaching.schagen/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/mancave-coaching